مرکز آموزش

برای یافتن سوال خود بخشی از آن را میتوانید جستجو کنید. پاسخ بسیاری از سوالات احتمالی شما ممکن است در این بخش وجود داشته باشد.

1چطور برای وب سایتم درگاه بگیرم؟

بعد از تجاری شدن سطح حساب، میتونید از منوی سمت راست بخش ابزارهای پرداخت > درگاه پرداخت اقدام به ثبت درخواست درگاه کنید. بعد از ثبت درخواست و بررسی ناظر نتیجه به اطلاع تون میرسه.

2در چه حالت هایی ممکنه درخواست درگاهم رد بشه؟

برای اینکه وب سایت تون تایید بشه باید موارد زیر رو رعایت کنید.
- اگر خدمات یا محصولی در وب سایت تون برای فروش ندارید، طبیعتا نیاز به درگاه پرداخت هم ندارید و میتونید
از فرم پرداخت یا ابزارهای دیگه استفاده کنید.
- وب سایت تون رو به صورت کامل را اندازی کنید و همه محصولات یا خدمات رو قرار بدید
- شماره تماس و بخش پشتیبانی وب سایت تون رو حتما تکمیل کنید
- اگه وب سایت تون یه اسکریپت با محصولات آزمایشی ( که با اسکریپت نصب میشه ) باشه، درگاه پرداخت تایید نمیشه
- وب سایت های راه اندازی شده دامنه های مجانی تایید نمیشن

3مراحل دریافت API چطوره؟

بعد از ثبت درخواست درگاه توسط شما و بررسی و تایید ناظر یک API Key یا کلید اتصال بصورت اتوماتیک صادر میشه اما تا پایان تایید و بررسی شاپرک استفاده از api key دریافتی نمیشه استفاده کرد.
بعد از تایید شاپرک از طریق sms نتیجه به اطلاع تون می رسه و میتونید به درگاه پرداخت متصل بشید.

4API Key چیه ؟

وب سایت شما برای اتصال به شبکه پرداخت پی نیاز به یک " کلید اتصال " داره. این کلید به صورت یک رشته و با یک الگوریتم خاصی encrypt شده و برای هر وب سایت متفاوت هستش

5میتونم از یک API Key در چند وب سایت استفاده کنم؟

API Key هر وب سایت رو میتونید فقط در همون آدرس استفاده کنید. مثلا اگر برای وب سایت A.com کلید اتصال دریافت کردید فقط میتونید در همین ادرس استفاده کنید و حتی برای استفاده در ساب دامینی مثل http://subdomain.A.com باید یک درخواست درگاه جدا ثبت کنید و بعد از تایید از کلید مربوط به خودش استفاده کنید.

6چطور میشه درگاه رو تست کرد؟

API Key هر وب سایت رو میتونید فقط در همون آدرس استفاده کنید. مثلا اگر برای وب سایت A.com برای تست اتصال به درگاه و برنامه نویسی نیاز به API Key واقعی نیست. کافیه در هنگام کدنویسی مقدار پارامر API رو کلمه " test " بذارید. به جای درگاه واقعی به محیط شبیه سازی شده درگاه هدایت میشید که میتونید تست هاتون رو اونجا انجام بدید.

7آدرس سایتم رو با SSL ثبت کنم یا بدون SSL؟

وجود یا عدم وجود SSL در ادرس درگاه شما، تاثیری در کارکرد API Key و درگاه پرداخت تون نداره. به هرشکلی که تمایل دارید میتونید درخواست تون رو ثبت کنید.

8تغییر هاست مشکلی ایجاد میکنه؟

تغییر هاست مشکلی رو در روند انجام تراکنش در درگاه پرداخت ایجاد نمیکنه و نیاز نیست IP جدید وب سایت یا هاست تونو اعلام کنید. اما اگر ادرسی که برای اون درگاه و API Key گرفتید عوض بشه نمیتونید به درگاه پرداخت متصل بشید. اما اگر از وب سرویس های شبکه پرداخت پِی ( عیر از سرویس اتصال به درگاه پرداخت ) استفاده میکنید، تغییر هاست یا IP سرور رو حتما باید اعلام کنید.

9درگاه پرداخت اینترنتی چیه؟

درگاه پرداخت اینترنتی IPG یا همون Internet Payment Gateway پر کاربردترین ابزار دریافت وجه از طریق اینترنته که به شما توانایی دریافت وجه کالا یا خدمات تون رو از طریق اینترنت و از تمام کارت های بانکی عضو شبکه شتاب رو میده.

10درگاه پرداخت موبایلی چیه؟

درگاه موبایلی MPG یا Mobile Payment Gateway همون درگاه پرداخت اینترنتی هستش با این تفاوت که برای نمایش در موبایل و با استاندارد های موبایلی آماده و بهینه سازی شده. علاوه بر این، اگر در پارامترهایی ارسالی به شبکه پرداخت پِی شماره تلفن خریدار رو ارسال کنید، برای افزایش سرعت خرید اینترنتی، شماره کارت های ثبت شده در شاپرک که مشتری شما قبلا با اونها خرید کرده نمایش داده میشه و پرداخت کننده وجه نیاز به وارد کردن شماره کارت نداره.

11پرداخت درون برنامه‌ای چیه و چه کاربردی داره؟

Software Development Kit یا به اختصار SDK ابزاری هست که به توسعه دهندگان برنامه های Android و iOS اجازه میده درگاه پرداخت رو به شیوه جدیدتری در برنامه هاشون داشته باشن. دیگه نیازنیست کاربر رو برای پرداخت وجه به خارج از اپلیکیشن هدایت کنید یا داخل اپلیکیشن تون وب ویو باز کنید.

12سرویس تسهیم یا تقسیم پول تراکنش چیه؟

این سرویس به کسب و کارهای بزرگ کمک میکنه که وجه یک تراکنش رو همزمان با لحظه انجام تراکنش به چند حساب کاربری مختلف در شبکه پرداخت پِی واریز کنن. مثلا سیستم های رزرواسیون هتل ها در لحظه انجام تراکنش میتونن تعیین کنن که چقد از این پول به حساب چه کسی واریز بشه و چقدش کجا بره و به چه حسابی واریز بشه.

13پرداخت با کیف پول؟

با کیف پول پِی، میتونید بدون نیاز به کارت بانکی وجه تراکنش رو پرداخت کنید ! در این روش چون از اطلاعات کیف پول به جای اطلاعات کارت بانکی استفاده میشه ، ریسک خرید با کارت بانکی به حداقل ممکن میرسه و کارت تون دیگه هک نمیشه.

14فرم پرداخت چیه و چه کاربردی داره؟

با فرم پرداخت میتونید برای خدمات مدنظرتون فرم های چندبار مصرف یا یکبار مصرف بسازید و بعد از ساخت فرم لینکش رو واسه مشتری هاتون بفرستید یا توی وب سایت یا وبلاگ تون بذارید، مثلا میتونید یه فرم واسه دریافت شارژ ساختمون تون بسازید و به همسایه ها بدید تا شارژ ماهیانه رو از طریق فرمی که ساختید واستون واریز کنن.

15فاکتور فروش چیه و باهاش چه کارایی انجام میشه؟

فاکتور فروش یکی از ساده ترین راه هایی هستش که میتونید پول خدمات تون رو از مشتری یا مخاطب تون بگیرید.مثلا شما یه کسب و کار دارید و تمایل دارید وقتی فاکتور جنس رو صادر میکنید پولشم سریع از مشتری بگیرید.

16درگاه اختصاصی چیه؟

درگاه اختصاصی درگاهیه که در اون اسم و لوگوی برند شما نمایش داده میشه و این موضوع تاثیر زیادی در بالا بردن اعتبار وب سایت شما داره. این نوع از درگاه اولین بار توسط شبکه پرداخت پِی ( پی لاین سابق ) به بازار معرفی شد و تا امروز تعداد زیادی از صاحبین کسب و کار از این امکان استفاده میکنن.

17پرداخت با کد QR

پرداخت با کدهای QR کم کم به روش رایجی در پرداخت های وجه روزانه تبدیل شده. در شبکه پرداخت پِی این امکان رو دارید که کد QR تولید کنید و در کسب و کار تون واسه گرفتن پول استفاده کنید.

18لوگوی تایید وب سایت چیه؟

لوگوی تایید وب سایت، نمادی هست که از طرف شبکه پرداخت پی به وب سایت هایی که در این شبکه فعالیت دارن ارائه میشه
نحوه استفاده از لوگوی تایید وب سایت به این شکل هستش که یک کد کوچیک Java Script رو باید در بین کدهای HTML وب سایت تون قرار بدید
لوگویی در وب سایت شما نمایش داده میشه که اگر روی اون کلیک کنید مورد اعتماد بودن وب سایت شما از نظر شبکه پرداخت پِی اعلام و نمایش داده میشه و اعتبار وب سایت تون بیشتر از پیش میشه.

19چطور درگاه اختصاصی بگیرم؟

این پروسه به صورت کاملا اتوماتیک انجام میشه و نیاز به پیگیری از طرف شما نداره. معمولا بین 24 تا 48 ساعت زمان در روزهای کاری لازمه تا درگاه بانکی شما بنام و مشخصات شما یا کسب و کار تون آماده استفاده بشه.

20چرا کیف پول رو نمیشه حذف کرد؟

به دلیل الزام قانونی برای نگهداری سوابق تراکنش های مالی و اطلاعات پذیرنده ، حذف یا ادغام کیف پول امکان پذیر نیست.